Ronaldo

Gisteren hoorde ik een verhaal over Ronaldo. U weet wel, die fenomenale voetballer. Hij was een ongewenst kind. Zijn moeder overwoog abortus, maar had daar geen geld voor. Ze kreeg het advies donker bier te drinken en vervolgens te gaan hardlopen tot ze flauwviel. Ze zou dan vanzelf een miskraam krijgen. Dat gebeurde niet. De vader van Ronaldo was een alcoholist en maakte van de grootheid van Ronaldo gebruik om voetbalshirts van hem te verkopen. Van dat geld kon hij weer alcohol kopen. Hij dronk zich uiteindelijk dood toen Ronaldo negentien jaar oud was.

Veel mensen vinden Ronaldo een arrogante kwal. Arrogant betekent vooral dat je jezelf heel erg goed, misschien wel de beste vindt. Ik zeg, dan heeft Ronaldo alle recht om arrogant te zijn.

Eén gedachte over “Ronaldo”

  1. Ik heb niets met/aan voetbal, en zeker niet aan idolen (zo hebben we er in het Belgisch voetbal ook wel enkelen lopen tegenwoordig). Maar als iemand munt kan slaan uit zijn bekendheid en fier is op zijn prestaties heb ik daar alleen maar bewondering voor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s