Goede voornemens #6: Minder bemoeien

Ik reageer op een post van het Oranje Fonds waarin zij oproepen een kaartje te sturen aan Al Hadi, een jongeman van 20 jaar die op zijn 14e uit Sudan gevlucht is en hier in Nederland terecht is gekomen zonder enige familie. Ik stuur een kaartje, bestel nog vijf kaarten om aan andere eenzame mensen te sturen en doe een éénmalige donatie. Ik meld dit onder de post om aan het Oranje Fonds te laten weten dat hun actie werkt, dat ik deze waardeer en respecteer. Hetgeen ik vervolgens over me heen krijg is bijna schokkend te noemen.

Kutbuitenlanders. Kunnen ze niet oprotten? Kunnen ze niet daar blijven? Ik stuur alleen kaarten aan Nederlanders! Eigen volk eerst. Vieze oplichters. Criminelen. En ik ben een dom wijf dat ik hier intrap….

Schokkend. Ik vind dat schokkend. Racisme. Niet meer en niet minder. Mensen uit een ander land, van een ander geloof of een andere afkomst anders behandelen dan de mensen om je heen. Het zijn fucking racisten die op zo’n manier reageren en ik haat ze. Mijn verdraagzaamheid heeft zijn grens en die wordt op zo’n moment bereikt én overschreden. Ik accepteer racisme niet.

Wat moet je doen als zulke dombo’s op die manier op jou reageren? Links laten liggen, maar verdomme wat is dat moeilijk. Het liefst zou ik ze de huid vol schelden. Liever nog een flinke klap voor hun bakkes geven. Maar ja, wat schiet je daar mee op? Niets. Je brengt jezelf in de problemen en mensen die niet willen horen zullen ook niet naar je luisteren. Het is dus hoe dan ook kansloos.

Vandaar mijn goede voornemen nummer 6: minder met anderen bemoeien. Daarnaast heb ik ook geen behoefte meer aan mensen die zich met mij bemoeien. Reacties waar ik niets mee heb of niets mee kan, die negeer ik of laat ik links liggen. Dit zou me een heleboel energie besparen. Racisme echter gaat me te ver. Hier blijf ik op reageren, want het is verboden bij de wet. Als iemand aankondigt een juwelier te gaan overvallen, dan haal je ook niet je schouders op. Dan onderneem je actie en zo hoort het ook.

2 gedachten over “Goede voornemens #6: Minder bemoeien”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s