Goede Voornemens #7: Opruimen

Opruimen zit helaas niet in mijn genen. Wat gek is, want mijn moeder is een echt opruim en schoonmaak mens. Aangezien mijn zus de genen niet heeft geërfd, zou je verwachten dat ze bij mij terecht gekomen zijn, maar nee. Het opruim-gen lijkt bij deze generatie uit te sterven.

Ik ben echt een sloddervos. Ik laat nog net niet alles wat ik niet meer nodig hebben letterlijk uit mijn handen op de grond vallen, maar het komt in de buurt. Het wordt op de dichtstbijzijnde tafel, bank, stoel, bed of kast geslingerd. Daar komt nog eens bij dat ik in deze bende alles prima kan vinden. Ga ik opruimen, dan zijn de rapen gaar en ben ik alles kwijt.

Peter daarentegen is wel een behoorlijke schoonmaakfreak. Hij is echter niet opgewassen tegen mijn rond scheurende rotzooi tornado en heeft daarom besloten alleen “zijn gedeelte” van het huis schoon te houden. Dat betekent de keuken en zijn plekje in de woonkamer. Hij ergert zich echter rot aan alle troep die ik maak en ik moet bekennen dat het mij ook af en toe wel een beetje stoort. Tijd voor verbetering.

Maandag en vrijdag een half uurtje opruimen. Dat moet lukken toch? Al is het maar de tafel in de achterkamer netjes houden. Dat oogt al een stuk aangenamer voor iedereen. Oké, en de slaapkamer moet ik ook echt een keer opruimen. En de schuur. Daar kan je op dit moment niet eens naar binnen. Maar eerst de caviakamer trouwens, want einde van de week worden de nieuwe kooien bezorgd! Dat ga ik dus eerst doen. 2 januari ga ik Mrs. Mobster ophalen, dus dan moet het klaar zijn. Ik heb nog wat te doen de komende dagen.

2 gedachten over “Goede Voornemens #7: Opruimen”

  1. Oef, dat is me er eentje wanneer het niet in je bloed zit. Misschien meerdere dagdelen van 10 minuten? Misschien mooie manden of dozen. Je legt het er in en eens in de zoveel tijd ruim je ze leeg. Opruimen kan ook leuk zijn, echt,

    Like

  2. Mijn partner heeft het liefst alles onder handbereik vanuit zijn stoel. Naast hem staat een eettafel en die lag 5=6 lagen hoog. Omdat we de kamer gaan renoveren de komende maanden moest dat eens worden opgeruimd. Hij heeft er 6 dagen werk aan gehad/. Maar rond zij stoel en vooral erachter is het nog heel vol. Dat komt na 1 januari aan de beurt. En nu maar hopen dat het anders gaat als we een nieuwe kamer hebben en veel kasten

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s