Goede Voornemens #8: Doen waar ik gelukkig van word

Goed voornemen nummer 8, nummer laatst én de allerbelangrijkste: doen waar ik gelukkig van word. Nog steeds doe ik heel veel dingen wel of juist niet, omdat ik denk dat ik anderen daarmee kwets of tekort doe. Het komende jaar wil ik eens gaan uitproberen of dat ook daadwerkelijk zo is.

Regelmatig ga ik nog over grenzen, omdat ik geen nee durf te zeggen. Doe ik dingen tegen mijn zin, omdat ik anderen daar een plezier mee doe of omdat ik denk dat het zo hoort. Er zijn maar een paar dingen die ik graag doe. Naar mijn moeder toegaan, op de honden passen, lunchen met Janekijn, eerste Kerstdag naar familie en naar de jaarlijkse oliebollenbakdag. Dat zijn dingen die ik kan doen zonder door mijn angsten heen te moeten. Het zijn dingen die vaak een vast patroon hebben met mensen waar ik me veilig bij voel. Wat zou er gebeuren als dat de enige dingen zouden zijn die ik komend jaar ga doen? Vergaat dan de wereld? Word ik daar een slechter mens van? Volgens mij valt dat best mee.

5 gedachten over “Goede Voornemens #8: Doen waar ik gelukkig van word”

 1. Een mooi voornemen lijkt me! Het is zo belangrijk om te doen waar je zelf gelukkig van word. Maar dat is soms best lastig, helemaal in jouw situatie. Hopelijk lukt het je volgend jaar steeds beter.

  Like

 2. Het zit in je karakter om anderen te willen gelukkig maken, en dat krijg je er nooit uit. Hoeft ook niet, maar een beetje meer aan jezelf denken mag wel, en heeft niets met egoïsme te maken.

  Like

 3. Zo is dat, de wereld draait ook wel gewoon door zonder dat jij je er mee bemoeit. Goed voor jezelf zorgen is het beste middel om ook goed voor anderen en de wereld te zijn

  Like

 4. Ik denk het ook, dat je dat er niet gemakkelijk uitkrijgt. En inderdaad, dat hoeft ook niet. Wat vaker voor mezelf kiezen is een betere omschrijving.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s