12 kilo afvallen #3

Vandaag ben ik begonnen met Your Roadmap to Succes & Happiness. In het kort is dit een programma van 8 weken wat je gaat leren om wensen om te zetten in doelen en die ook daadwerkelijk te behalen. Ik heb net les 1 al twee zeer zinvolle inzichten gekregen.

Schrijf in de ik-vorm
Maar al te vaak schrijven mensen in de je- of we-vorm. Dit is minder persoonlijk. Je hoeft het je niet zo aan te trekken. Het is daarmee ook niet jouw eigen verantwoordelijkheid. Ik doe dit zelf ook, onder andere omdat mij geleerd is dat het niet netjes is om altijd maar in de ik-vorm te schrijven of zinnen met ik te beginnen. In dit geval, jammer dan. Ik ben hier om doelen te behalen dit jaar en dus schrijf ik voortaan alleen nog maar in de ik-vorm.

12 kilo in 12 maanden werkt niet
Eén kilo per maand afvallen gaat voor mij niet werken. Ik weet dat ik, zeker in het begin, met gemak een kilo per week kan afvallen. Daarom is er nu nog absoluut geen noodzaak voor mij om serieus met het afvallen bezig te zijn. Die ene kilo? Dat doe ik wel in de laatste week van januari. De halve kilo die eraf was zit er ondertussen alweer aan. Kortom, 12 maanden is teveel tijd voor 12 kilo. Dat werkt alles behalve motiverend voor mij. Daarom ga ik 12 kilo afvallen in 6 maanden. Op mijn verjaardag, op 11 juli 2020, wil ik 86 kilo wegen. Dan zit ik precies weer in het groen wat betreft mijn BMI. Dat vind ik een leuk streven.

Fijne zondag allemaal!

 

6 gedachten over “12 kilo afvallen #3”

 1. Hee Marion, of je je doel wel of niet haalt en in hoeveel tijd, doet niks af aan hoe je bent als persoon he (maar dat weet je -denk ik- wel 😉). Je bent een goed mens en daarnaast doe je je stinkende best om een beetje gezondheid terug te winnen. Dat is je gegund 🍀

  Liked by 1 persoon

 2. Hoi Marion, hier een mede-roadmapper! Ik heb een vergelijkbaar doel ( -5 kg in 2 maanden. En dan behouden). In oktober was ik er bijna en oh wat voelde het goed! Ik zat lekker in mijn vel en was trots op mijn resultaat. Vooruitgang maakt gelukkig 🙂
  Door verhuisstress (te veel chocolade eten) en mijn zelfbeeld (“ik ben iemand die altijd net dat laatste beetje vet niet kwijtraakt”) zit een deel er ook weer bij. Nu weer aan de slag met mindset en gezonde voeding. Ons streefgewicht hebben op onze verjaardagen (die van mij is 3 juli) is een supermooi cadeau voor onszelf! Let’s do this! 😀

  Like

 3. Janine! Wat leuk om je hier te zien! Ik had net alle onderdelen een cijfer gegeven en vitaliteit kwam bij mij als laagste eruit. Yes, dat is zeker een mooi cadeau aan onszelf. Gaan we doen! ❤

  Like

 4. Mijn weegmoment zaterdag ben ik vergeten door een heftige verkoudheid/keelontsteking. Als ik beetje zien ben hou ik veel vocht vast dus een kilo zou er zomaar bij hebben gezeten. Volgende week beter

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s