As verstrooien

Gisteren hebben we de as van mijn vader opgehaald. Een klein beetje hebben we mee naar huis genomen. De rest hebben we verstrooid op één van de daarvoor bestemde plekken op de begraafplaats.

Mijn vader is op Moscowa in Arnhem gecremeerd en daar is hij ook verstrooid. We dachten eigenlijk allemaal dat er alleen strooivelden waren, als in gazons, maar je kon ook kiezen voor het bos. Dat deed mijn moeder en het was echt een goede keus. Helemaal in de hoek van de begraafplaats ligt een mooi stuk begroeid bos vol met bomen, planten en straks ook bloemen. De bomen die er staan hangen vol met vogelhuisjes. Het was prachtig om te zien en het was er fijn. Mijn moeder zocht een mooie boom uit en om die boom hebben we de as van mijn vader verstrooid. Zo is er geen graf, wat ik als enige eigenlijk heel graag wilde, maar heb ik nu toch een bijzonder plekje op de begraafplaats waar ik naartoe kan gaan mocht ik daar een keer behoefte aan hebben. Op zich niet nodig, want ik heb ook een beetje van as van mijn vader mee naar huis genomen.

Op de foto bovenaan deze blog zien jullie de urn die ik van mijn moeder heb gekregen. Sinds gisteravond zit daar de as van mijn vader in. Een prachtig gedenkteken aan hem, naast alle mooie herinneringen die we natuurlijk hebben.

9 gedachten over “As verstrooien”

 1. Nogmaals mijn deelneming Marion, moeilijke tijden… Ik dacht meteen aan de natuurbegraafplaats waar we samen waren enkele jaren geleden, maar als er een mooie plek is in de buurt waar het kan is dat makkelijker en beter. Wat een mooie urne trouwens

  Liked by 1 persoon

 2. Wauw, zo’n bijzondere urn. Wat fijn dat je je vader op die manier dichtbij je hebt. Het uitstrooien klinkt heel liefdevol ❤️

  Liked by 1 persoon

 3. Wat fijn dat jullie er zo op terug kunnen kijken en er toch ook een plekje is waar je eventueel naar toe zou kunnen gaan.
  Wat een bijzondere en mooie urn voor je vader.

  Liked by 1 persoon

 4. Hele mooie urn heg je.
  De as van onze ouders hebben we in de Amstel rond hun woonplaats, in een speciale doos uitgevaren. Eerst vader en half jaar later moeder 1 kilometer bovenstrooms

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s