Leven zonder angst

Belangrijk onderdeel in Les 2 van de Roadmap is Angst. Vragen die aan de orde komen zijn onder andere: Waar ben je bang voor? Wat is je grootste angst? Wat zou je kunnen doen in je leven als deze angst niet aanwezig zou zijn?

Mijn grootste angst is de angst voor oordelen en meningen van anderen. Angst om anderen teleur te stellen of tekort te doen. Angst om anderen te beledigen of verdriet te doen. Als ik die angsten allemaal links zou kunnen laten liggen, dan zou ik veel dingen anders doen. Veel dingen. Als het er nou een paar zouden zijn, dan zou ik het niet zo’n punt vinden, maar het zijn er echt veel.

Ik heb een lijstje voor mezelf gemaakt met dingen die ik anders zou doen. Ik ga daarmee aan de slag.

Zou jij veel dingen in je leven anders doen als je geen angst zou kennen?

7 gedachten over “Leven zonder angst”

 1. Je bent veel te goed voor deze wereld. Tijdens onze rondreizen in Nederlands gezelschap heb ik ondervonden dat weinig Nederlanders geremd zijn om hun mening over iets of iemand te verkondigen, zelfs al staan ze erbij. Heel kras, vaak op het (sorry) onbeschofte af.
  Het siert je dat jij wél aan anderen denkt. Zie het als een gave, maar laat het geen schaduw werpen op je eigendunk.

  Wat je laatste vraag/zinnetje betreft… Mijn grootste angst is momenteel dat mijn beperking alleen maar erger wordt en ik in een rolstoel terechtkom, tot last van iedereen en ook van mezelf. Mocht ik die angst niet kennen, dan zou mijn geluksbarometer de lucht in schieten!

  Liked by 3 people

 2. Eigenlijk wel heel bijzonder dat jouw angsten allemaal te maken hebben met anderen. Hoewel dat natuurlijk ook ergens vast wel te verklaren is. Ik zou willen dat ik een wonderpil had en je in een klap van je angsten af zou kunnen helpen.

  Liked by 1 persoon

 3. Komt door het verleden. Ik moest veranderen van artsen, leraren, opticiens, verpleegkundigen, noem maar op. En door mijn leeftijdsgenootjes werd ik gepest. Ik ben gewoon al het vertrouwen in anderen verloren toen ik al heel erg klein was.

  Like

 4. Ja leven zonder angst. Ik denk dat een aantal dingen in mijn leven er dan heel anders uit zouden zien. Ik zou hierdoor nog opener en ongeremder zijn. En ik zou een hoop hobby’s hebben die ik nu niet durf uit te oefenen 😂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s