12 kilo afvallen #5

Eén van mijn doelen is 12 kilo afvallen dit jaar. Om een doel te behalen moet je extreem gepassioneerd zijn of er moet een noodzaak zijn. Als het om afvallen gaat zijn alle twee die voorwaarden voor mij niet aanwezig.

Ik ben niet gepassioneerd om af te vallen. Ik ben zeer tevreden met mijn uiterlijk. Ik geniet van eten, iets wat ik een groot deel van mijn leven niet heb kunnen doen. Een noodzaak is er ook niet. Ik heb overgewicht, maar niet dusdanig dat het een gevaar is voor mijn gezondheid. Het afvallen wil ik in de hoop dat ik me straks fitter en vitaler ga voelen en misschien dat mijn HS nog iets verder afneemt. Maar met hoop kom je er niet. Ik moet die 12 kilo dus puur op wilskracht en discipline doen. Dat valt niet mee.

Nobody said it was easy…

Het voordeel is, dat als ik straks die 12 kilo eraf heb en er zou blijken dat ik helemaal niet fitter en vitaler ben en dat ook mijn HS er geen voordeel bij heeft, ik ongegeneerd weer 12 kilo mag aankomen. Dus zo’n drama is het nou ook allemaal niet. Even een jaartje afzien, dan een jaartje kijken hoe het gaat en levert het me geen voordeel op, dan ga ik weer lekker genieten van al mijn extraatjes. Die moet ik wel echt laten staan wil ik afvallen. Ik hoef maar naar een dropje of een stuk chocolade te kijken en de kilo’s vliegen er weer aan.

Morgen weegdag. Ik hoop echt echt echt heel erg dat ik onder de 99 kilo zit. Die motivatie heb ik wel even nodig. Vorige week was ik gewoon weer terug op mijn oude gewicht. Als dat nu weer het geval is morgen, dan weet ik niet of ik hier mee doorga. Jullie horen het morgen!

2 gedachten over “12 kilo afvallen #5”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s