Weer kanker

En dan gaat het ineens snel. Plekje op de neus van mijn moeder. Verwijzing naar de dermatoloog. Gisteren de uitslag. Vandaag de operatie.

Het plekje wat mijn moeder op haar neus had zat er al even, maar doordat mijn vader eind november plotseling overleed verdwenen de zorgen om dat plekje even naar de achtergrond. In december, toen de rust een klein beetje wedergekeerd was, ging mijn moeder naar de huisarts. Die vertrouwde het niet en stuurde haar door naar een dermatoloog. Daar kon ze vorige week terecht. De hoop werd gevestigd op een basaalcelcarcinoom, omdat dat de vorm van huidkanker is die het beste te behandelen is. 10 februari zou de uitslag volgen. Die volgde eerder, gisteren al, en dan weet je meestal wel dat het geen goed nieuws is. Dat was het ook niet.

Het is een minder goed te behandelen vorm. Nog steeds te behandelen, dus het is niet het einde van de wereld, maar mensen, het is veel! Heel veel! Teveel? Ik weet het niet. Teveel is het eigenlijk nooit, want je moet door. Je hebt geen keus. Maar eerst jarenlang naast mijn vader vechten tegen kanker, hem vervolgens overleden in bed aantreffen en dan binnen twee maanden tijd zelf de diagnose kanker krijgen. Hoeveel kan een mens hebben?

Vanmiddag om 15:05 uur wordt mijn moeder geopereerd. Stuur maar zoveel mogelijk positive vibes richting het ziekenhuis in Velp. Ik hou jullie op de hoogte.

Liefs, Marion

7 gedachten over “Weer kanker”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s