Maandag 10 februari 2020

Het helpt. Het dagelijks weer even bloggen om een beetje bij te houden wat voor dag het is. Ook het even opschrijven wat ik moet doen helpt om de mist in mijn hoofd een beetje op te lossen. Vandaag hoef ik alleen maar even boodschappen te doen en de cavia’s te verzorgen. Tot meer ben ik ook absoluut niet in staat. Het is lang geleden dat ik zo’n heftige uitbraak van ontstekingen heb gehad.

Het is ook fijn om even alles van me af te kunnen schrijven zonder dat ik alle ellende weer over Peter uit moet storten. Voor hem is het ook lastig. Hij ziet dat ik veel pijn heb en vreselijk moe ben, maar de stap voor hem om naar de winkel te gaan is ook te groot. Hij wil graag hulp van anderen inschakelen, maar dan breekt bij mij meteen weer de paniek uit. Dus roeien we verder met de riemen die we hebben en dat doen we best goed. Ook deze tijden gaan weer voorbij.

Morgenmiddag gaat mijn moeder weer naar het ziekenhuis. Controle in verband met de operatie. Als we geluk hebben is dan ook de uitslag al binnen of er voldoende weggehaald is en of er wellicht nog een operatie of nabehandeling moet plaatsvinden. Ik hoop echt met heel mijn hart dat dit het was. Dat ze niet nog eens onder het mes hoeft en dat we nu echt even kun bijkomen van alles. Ik merk dat het nu pas echt tot mij door begint te dringen dat mijn vader niet meer terugkomt. Ik zag mijn ouders natuurlijk minder frequent doordat ik vaak ziek ben. Vorige week had ik echt zo’n gevoel van: “Nou, nu heeft het wel lang genoeg geduurd. Nu wil ik hem toch echt weer even zien.” Maar dat kan niet meer. Wat is een verlies toch raar. Aan de ene kant dankbaarheid. Aan de andere kant het niet beseffen. Weer een andere kant het gemis. Nog een andere kant die het gevoel heeft dat hij er nog gewoon is. Heel vreemd.

Deze dag maar door zien te komen. Ik ben bekaf. Ga zo weer naar bed. Fijne maandag allemaal.

7 gedachten over “Maandag 10 februari 2020”

 1. Het is absoluut normaal dat het rouwproces na het verlies van je vader blijft duren. Er komen de komende maanden, jaren,.. zeker nog momenten waar je het gemis voelt. Tevens een goed teken ook, want op die manier blijft hij leven (hoe vreemd dat ook klinkt).
  Sterkte met de genezing van de ontstekingen.

  Liked by 1 persoon

 2. Hoop dat je over je moeder goed nieuws krijgt.
  Ik blij zelf een plekje zonneschade te hebben en dat moet behandeld worden voor het zich kan ontwikkelen tot huidkanker zoals bij mijn vader, hij is daar niet aan overleden, maar voor mij was het toch behoorlijk schrikken.
  Ik vind het altijd zo fijn te lezen dat bloggen zoveel kan bijdragen aan je dagritme en verdere dingen, je bent niet de enige .
  Het dageliiks lezen is dan voor de lezers weer een goede ervaring.
  Mijn ouders zijn al 4 jaar dood, en alhoewel dat nu wel gewoon is en je er aan gewend bent dat je niet even kan bellen zijn de momenten van gemis sterker is mijn ervaring.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik duim voor je moeder dat ze niet nog eens onder het mes hoeft. Dat ze goed nieuws krijgt!!
  Over verlies en gemis kan ik met je meepraten. Het is soms zo dubbel. Er zijn zat momenten dat het gevoel prima te handelen is. En soms, om iets heel kleins is het gemis zo vreselijk groot. ❤

  Liked by 1 persoon

 4. Dat hoor ik vaker ja, dat het gemis van die momenten juist sterker wordt. Ik kan me dat heel goed voorstellen.

  Wat leuk dat je het dagelijks schrijven/lezen positief vindt. Ben altijd (nog steeds…) bang dat mensen het geneuzel vinden.

  Dank je wel ❤️

  Like

 5. Die kleine dingen vind ik ook het moeilijkst. Even muziek doorsturen waarvan ik weet dat hij het mooi zou vinden. Heel hard lachen om iets stoms en weten dat hij de enige is die daar ook zo hard om zou moeten lachen. Dat zal altijd blijven. En zoals Lot schrijft, misschien wordt het gemis op momenten zelfs wel groter.

  Ik hoop het ook voor morgen. Spannend weer.

  Liked by 1 persoon

 6. Ik heb soms zelfs het idee dat het nu pas echt begint, het gemis. Mijn verstand wist het wel, maar nu begin ik het ook te voelen.

  Dank je. Ik lig mijn tijd wel uit 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s