1/52: Het geheim van Grace

“Kom je zomervakantie bij mij doorbrengen. Ik moet je wat vertellen. Iets van levensbelang.” Wanneer Maud dit bericht van haar tante Josie in Ierland krijgt, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Bovendien wil ze dolgraag weg uit Nederland, na haar verbroken relatie met Mark. Maar als ze bij het witte huis van haar tante aankomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Maud raakt verzeild in een mysterieus avontuur op zoek naar haar afkomst, dat haar kriskras door een duister Ierland voert. En tussen alle perikelen door, verliest ze ook nog eens beetje bij beetje haar hart.

Het verhaal is een beetje vaag, maar leest/luistert heerlijk weg. Veel mysterie met wat feel good er tussendoor en de prachtige, beeldende beschrijvingen van het mooie Ierland maken dat je het idee hebt dat je er zelf bij bent. Wat een beetje vreemd is, is dat het verhaal opgedeeld is in vier delen. Qua omvang was dat niet nodig geweest en had het prima één dikke pil kunnen zijn.

Het Geheim van Grace, geschreven door Mariska Overman, krijgt van mij vier van de vijf sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s