3/52: Rode Sneeuw

Het kustlandschap ligt die herfst in een dichte mist gehuld, van de vakantiehuisjes aan het loodgrijze water zijn de luiken gesloten. Ove Bakkerud is van plan om hier nog eenmaal een rustig weekend door te brengen voordat alles voor de winter wordt gesloten. Hij treft zijn huisje echter in chaos aan, alles is door inbrekers vernield. En in het naastgelegen huisje ligt een ernstig mishandelde, dode man. Inspecteur William Wisting heeft al eerder groteske moorden meegemaakt. Maar de wanhoop waarvan hij deze herfst in Stavern getuige is, is nieuw voor hem. Alsof iemand alles te winnen en heel weinig te verliezen heeft.

Rode Sneeuw is deel I van het zogenaamde Wistling kwartet, alhoewel er hiervoor ook al een aantal boeken in de Wistling serie zijn verschenen. Het boek is ontzettend goed en gedetailleerd beschreven. De schrijver heeft overduidelijk kennis van politiezaken, maar verliest zichzelf wat mij betreft in de details. Ik raakte op een gegeven moment mijn interesse in het verhaal kwijt. Daarnaast vond ik het hele verhaal heel erg voorspelbaar en dat kan met zo’n detective toch niet de bedoeling zijn. Ik twijfel daarom ook erg of ik nog aan de andere drie delen ga beginnen. Het boek krijgt van mij drie van de vijf sterren.

2 reacties op ‘3/52: Rode Sneeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s