Oops I did it again

Om een beetje in mijn eigen stijl te blijven, verwijderde ik vandaag mijn Facebookpagina. Ik deactiveerde voor de derde keer dit jaar mijn Twitteraccount. Ik trok mijn hele blog weer leeg en begon lekker opnieuw met een schone lei. Oh ja, ik verwijderde ook nog één van mijn drie Instagram accounts. Dan weten jullie vast wel wat dit betekent. Juist, de depressie is terug.

Als ik in een depressieve episode zit probeer ik altijd van alles uit om de depressie te laten verdwijnen. Dat kan natuurlijk niet en daarom laat ik maar allerlei andere dingen in mijn leven verdwijnen. In de stiekeme hoop dat die de depressie veroorzaken. Wat natuurlijk niet zo is. Dat weet ik wel en toch doe ik het. Iets met de wanhoop nabij zijn. Want dat is wel wat je voelt tijdens een depressieve episode: wanhoop. Heel veel wanhoop.

Dus misschien als ik mijn blog nog eens leeg trek, Facebook weer verwijder en voor de derde keer opnieuw aan mijn eigen Top2000 begin, misschien dat de depressie dan wel ineens als sneeuw voor de zon verdwijnt. Ik kwam net, aan het einde van deze mooie dag, tot dezelfde conclusie als alle andere keren; het heeft verdomme weer niet geholpen.

Morgen maar weer iets anders proberen.

P.s. Niet de mooiste foto, want hij is van binnen achter glas genomen, maar ik trof vanmiddag een ijsvogel aan in onze achtertuin. Lichtpuntje!

9 reacties op ‘Oops I did it again

 1. Ik leerde in mijn cursus ‘depressie aanpakken’ dat het (bij het opleven van de ‘zwarte hond’) typisch is dat eerst de leuke dingen uit ons leven worden gebannen. Klopt (wat mij betreft toch) als een bus. Je wil niet weten hoe vaak ik al heb gereed gestaan om mijn weblog te verwijderen, terwijl net die iets is waar ik me mee kan uitleven.
  Zoek naar lichtpuntjes, Marion. Die zijn er heel zeker – je verdient het echt om gelukkig te zijn!!!

  Like

 2. Het is heel lastig, die depressie. Dingen die je normaal gesproken hartstikke leuk vindt, zijn tijdens je depressie de grootste drempels en struikelblokken. Althans, voor mij. Ik moet na een depressieve periode altijd weer zoveel herstellen en excuses maken voor mijn gedrag. Al weten de mensen heel dichtbij mij wel hoe het zit. Die weten hoe het werkt en ik heb respect voor hoe zij ermee omgaan. Want ook dat zal niet makkelijk zijn.

  Ja, de lichtpuntjes zijn er zeker. Ik hou ze in de gaten!

  Like

 3. Hè shit Marion, balen, dat de depressie weer zo de kop opsteekt. Toch vind ik het altijd enorm positief hoe je, ondanks alles, lichtputjes blijft zien èn delen, zoals deze prachtige ijsvogel. Bij symboliek van de ijsvogel lees ik onder meer het volgende: ‘Laat de ijsvogel jou vertrouwen geven, het vertrouwen dat je, wanneer jij niet aan alle eisen voldoet in een situatie, toch in staat kunt zijn om je prima te redden en zelfs met goed resultaat. Concentreer je op de goede eigenschappen en talenten die je hebt. Kijk niet naar wat je mist. De ijsvogel zit ook niet treurig naar zijn tenen te kijken, omdat hij geen zwemvliezen heeft.’ Nou, dat doe jij altijd al, vind ik. Ik weet dat je niet zit te wachten op ‘goede raad’, toch zet ik hier de link naar de ‘boodschap van de ijsvogel’. Misschien kun je er iets mee… XX
  http://www.orakelkaarten.nl/sso16.html

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s