5/52: Mijn jaren bij de politie

“In Mijn jaren bij de politie vertelt Ellie Lust, Nederlands populairste ex-politievrouw, openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte. In die jaren deed Ellie Lust ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Als motoragent reed ze rondjes over de Amsterdamse ring, als wijkagent zag ze van dichtbij de ellende in Amsterdam-West, als oprichter van Roze in Blauw verzette ze zich tegen het antihomogeweld en als woordvoerder van de politie was ze betrokken bij de meest spraakmakende zaken van Nederland.

Mijn jaren bij de politie gaat niet alleen over al die gebeurtenissen en hoe zij en haar collega’s daarmee omgingen, maar ook over haar ontwikkeling als mens en als agent door de jaren heen. Ellie Lust vertelt haar verhalen zoals we van haar gewend zijn: duidelijk, no-nonsense en met humor. Als het over de Nederlandse politie gaat hebben de meeste mensen hun mening al klaar, maar in dit boek horen we de verhalen van binnenuit, gaan gesloten deuren open en zijn politieagenten niet alleen uniformen, maar vooral mensen.”

Ik heb nooit het programma op TV met Ellie Lust gezien en ik moet bekennen dat ik de hele ophef rond haar vertrek bij de politie destijds maar overdreven vond. Ik kon ook eigenlijk wel heel goed begrijpen dat als je zo vaak in de media bent dat dat op een gegeven moment je werk gaat beïnvloeden en dat dat met een functie als politie agente niet wenselijk is. Kortom, ik had niets met het hele Ellie Lust verhaal en waarom ik aan haar boek begon weet ik ook niet meer. Wat ik wel weet is dat ik binnen 5 minuten verkocht en verknocht was, zowel aan de schrijfstijl als aan de persoon Ellie zelf. Ik heb nog nooit zo snel een boek uitgelezen. Dikke vijf sterren voor dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s