Woensdag 18 maart 2020

Even weer de dagen bijhouden. Het is vandaag woensdag. Ik heb net mijn Etsy Shop tijdelijk gesloten. Er komen steeds meer bewijzen dat het virus ook op papier, plastic en ander materiaal langer dan verwacht overleeft. Ik wil geen mogelijke bron van besmetting zijn, dus even geen pakjes verzenden. Daarnaast geeft het mij ook de mogelijkheid om binnen te blijven wanneer het moet.

Het coronavirus is goed voor de natuur. Niet letterlijk natuurlijk, maar het zorgt ervoor dat wij mensen thuisblijven en minder troep uitstoten door verkeer en andere bedrijvigheid. In sommige delen van China en Italië is de luchtvervuiling gehalveerd. Gehalveerd. Gehalveerd…. Ik kan er met mijn kop bijna niet bij. Gehalveerd. Je zou bijna denken dat Moeder Aarde zegt: “Wie niet horen wil moet maar voelen.” Het hele stikstofprobleem wordt dankzij dit virus in een paar luttele maanden opgelost als het zo doorgaat. Ja, dit vreselijke virus gaat ook goede dingen en inzichten met zich meebrengen.

Peter is gisteren ziek geworden. We wisten dat dat zou gebeuren, dus we schrokken er niet van. Hij heeft een lage weerstand en zwakke longen. We gaan afwachten hoe het zich de komende dagen gaat ontwikkelen. Voor nu blijft het bij verkoudheid, druk op de borst en koud/warm/koud/warm, wat zou kunnen wijzen op koorts. We hebben geen thermometer en op zich maakt dat ook niet uit. Je kan toch niets anders doen dan uitzieken. Pas als de klachten te erg zouden worden, en daar gaan we op dit moment nog helemaal niet vanuit, dan gaan we verder kijken wat we moeten doen en een thermometer scoren. Voor nu rustig blijven, afwachten en uitzieken.

Fijne woensdag!

 

3 reacties op ‘Woensdag 18 maart 2020

  1. Hoop dat het voor Peter niet erger wordt dan wat het nu is. Veel sterkte!! Wat je opmerking over moeder aarde betreft, ik heb me precies dezelfde bedenking gemaakt. Wij zeggen de mens gaat de aarde kapot maken, maar misschien zorgt de aarde er wel eerst voor dat dat niét zal gebeuren…

    Liked by 1 persoon

  2. Hoe zou Peter dat dan hebben kunnen oplopen? Jullie hebben al weinig contacten en zullen vreselijk voorzichting zijn als jij buiten bent.

    Like

  3. De grootste kans is via mij, maar het zou bij wijze van van de krant kunnen zijn. Het virus schijnt op materialen te overleven, vandaar dat ik ook mijn Etsy Shop sluit. Maar hij kan ook gewoon verkouden zijn. Mijn moeder en zus zijn hier vorig weekend geweest en mijn moeder is nu ook verkouden. Dus ook daar kan het vandaan komen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s