Dolgelukkig

De zon schijnt volop. Ik geniet van mijn kop koffie in de tuin aan het watertje. Terwijl ik daar zit besluit ik mijn Etsy Shop toch weer dicht te gooien. Ik heb net twee pakketjes weggebracht en het voelt gewoon niet fijn. Het is niet nodig. Het is mijn hobby, niet mijn inkomen. Waarom zou ik mezelf en anderen in gevaar brengen en waarom zou ik de postbezorgers, die het nu al extra druk hebben, nóg meer werk gaan bezorgen? Nee, dat ga ik dan ook niet doen.

Vreselijk moe ben ik de afgelopen dagen. Gisteren maakte ik nog een grapje over keelpijn, vandaag heb ik dan echt een zere strot. Of dat komt omdat ik net heel hard gehoest heb weet ik niet. De vraag is vervolgens ook weer waarom ik net zo vreselijk hard gehoest heb? Ik hoest nooit. Behalve als ik me verslik. Heb ik me net verslikt tijdens het eten? Ik weet het niet meer.

Het coronavirus sucks, laat ik dat voorop stellen. Gisteren is de vader van iemand die wij kennen overleden aan het virus. Hij heeft een aantal dagen op de IC gelegen, maar hij heeft het niet gered. Dus geloof me, ik doe er niet luchtig over. Toch hou ik me wél vast aan dat wat er op dit moment ook gebeurt dankzij het virus. We maken pas op de plaats. Doen een stap terug. Beseffen hoe weinig geld van waarde is als het om je gezondheid gaat. Als je de mensen van wie je houdt niet in de armen kan sluiten. We kijken vaker omhoog naar de lucht. Luisteren aandachtiger naar het zingen van de vogels. We leven bewuster. Met aandacht. Voor anderen én voor onszelf.

Ik geniet. Ik geniet van de stilte. De rust. De zon. De natuur. In mijn eigen tuintje. Ik ben veel online en breng daar veel tijd door met “mijn” community. The Priestess Program. Tarotschool. Pull Pen Paint. Soulful Chair Yoga. Crystal Wisdom 101. Ik vind het heerlijk. Ik heb deze week 2 live lessen en 3 workshops. Ik leer zo ontzettend veel bij op dit moment. Ik heb echt alles wat mijn hartje begeerd. Ondanks deze vreselijk moeilijke, rare en bijzondere tijd die we doormaken met z’n allen, ben ik een dolgelukkig mens.

11 reacties op ‘Dolgelukkig

 1. Ik hoop, echt, ik hoop dat mensen na die crisis er lessen zullen uit trekken. Dat wordt geleerd dat alles niet evident is, dat geluk voor geld gaat, dat we moeten leren delen, dat we beter regels volgen,…

  Liked by 1 persoon

 2. Als ik veel hoest, en dat doe ik altijd al vaak ook door verslikken, neem ik een brokje kokosolie of boter en laat dat in mond smelten, smeert de hele mondholte zo lekker want van veel hoesten krijg je snel een rauwe keel en dat houdt hoesten weer in stand.

  Liked by 1 persoon

 3. Vasthouden aan het positieve is het enige wat we kunnen doen. En hoop houden dat we inderdaad die hoge piek kunnen voorkomen, maar ik vrees met grote vrezen…

  Liked by 1 persoon

 4. Mooi om te lezen, en ik snap je wel. Corona sucks, er gaan mensen dood, en vanmorgen toen alles even extra hard binnenkwam voelde ik me oprecht even ontzettend klote. Maar het is niet alleen maar slecht, die stap terug bevalt me wel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s